maanantai 29. syyskuuta 2008

Kuvia Rundalen palatsista

Tässä lähinnä sisäkuvia Rundalen palatsista. Ne on otettu vanhalla Olympus-kameralla, jossa näkojään ei valovoima riitä mihinkään, sisäkuvat tulee ihan rakeisia ja tynnyrivääristymä reunoilla on hirveä. Lisaksi värit ovat räikeät ja punavoittoiset (vaikka saisi kai niitä jotenkin korjattua). Mutta koetan kuitenkin saada näistä vielä korjailemalla jotakin katsottavaa. Suosittelen kaikille kyllä Nikonin optiikkaa, Olypukset ja HP:t kannattaa unohtaa.

Tässä vielä aamuinen kuva Riga Hostellista ulkoapäin.

Ja toinen kuva. Osoite on Marstalu Iela 12, asemille ja zeppeliinihalleille matkaa muutama sata metriä. Tämä sijaitsee siis vanhassa kaupungissa.

Lähestymme palatsia. Tätä ennen oli aika pitkä tammikuja.

Palatsin ulkopiha.

Pääportti. Sisäpiha oli suljettu, ilm. korjausten vuoksi. Yleisölle avoinna oli vain yksi kerros vasemmassa siivessä, koko palatsi oli varmaan useamman hehtaarin kokoinen.

Tämä on palatsin vanhin sali, en enää muista mihin sitä kaytettiin.

Ja vielä toinen kuva samasta huoneesta. Tuo krumeluuri on kai sitä lehtikultaa. Katossa oli komiat maalaukset.

Tanssisali. Vähän oli porukkaa ja pelimanni kait kaljalla.

Kiinalaisten ja japanilaisten ruukkujen kokoelma yhdessä pienessa huoneessa. Ei uskaltanut tässä kohtaa aivastaa ettei tule laskua.

Joku huone jossain ja entisajan erotiikkaa.

Ja katot oli täynnä lapsipornoa.

Ruokasali. Tämä oli yllättävän pieni.

Herttuan makuuhuone. Täällä ne palvelustytötkin kai nukkui?

Herttuattaren makuuhuone (huom. krusifiksi sängyn päädyssä). Täällä se kait rukoili etta anna vain sen ukon juosta siellä Katariinan helmoissa eläkä laita minua raskaaksi, elä laita raskaaksi ja tuo silloin tällöin joku tallirenki petikaveriksi.

Herttuattaren huussi. Tämä sijaitsi siinä makuuhuoneen takana.

Punainen huone. Täällä otettiin muistaakseni vieraat vastaan.

Ehkä herttuan työhuone. Täällä se kenties kirjoitti, että Katri-kulta siella Pietarissa, ruplat on taas vähissä, kun akallekin piti ostaa uusi turkki kun se valittaa että sen sänkyyn pitäisi jotain lämmikettä järjestää. Ja kyllä minä sinne sinunkin luokse tulen taas jahka ensin nuo verot pajareilta saan perittyä. Siihenkin hommaan pitaisi saada semmoinen partio kasakoita sieltä Donilta vai mikähän se oli ja niille kunnon piilukkopyssyt siihen hommaan. Nyt kun niillä on vain nuo sapleit, niin aina on rappuset veressä ja siihen pesiytyy heti kohta rottia. Että semmoista. Enkä oo pettanyt, vaikka ei voi nyt vannoa, kun papin perkele vei raamatun takasin kirkkoon kun en sille enää samppanjaa ensi vuoksi luvannut. Sanoin että laita kiljusi ite tai ole kerrankin selvin päin.

Herttuaparin garderoobi.

Herttuan ruusukkeita ja sukkia. Noissa kun se menisi Icellaan, niin kyllä vientiä oisi tai turpiinsa saisi.

Tässä siis nämä interiöörikuvat. Nyt lähden aamukahville kaupungille, paitsi että kohta vasta kun sataa.

Ei kommentteja: