torstai 2. lokakuuta 2008

Lieksassa jälleen

Pesukone pestä jytistää matkan hikiä pois sukista ja muista vaateparsista. Maha on täynnä suomalaista hernekeittoa ja tietokoneesta löytyy taas äät ja ööt. Mitäpä tässä enää elämästä puuttuisi.

Eilen aamulla siis oli herätys viideltä vaikka oikeastaan heräsin jo kahdelta ja menin ajamaan partaa ja pesemään hampaita. Katsoin nimittäin unissani että kello olisi neljä. Mutta vartin vaille kuusi bussilla linja-autoasemalle ja sieltä seitsemältä kohti Riikaa. Riiassa auton ja yhtiön vaihto ja kohti Tallinnaa. Vähän jäi hampaankoloon, kun katsoin että vierestä lähtee Eurolines suora express bussi Tallinnaan ja hinta on melkein puolet halvempi kuin minulla. Mutta siihen kai voi tehdä varauksia vain internetin kautta. No, ensi kerralla olen viisaampi. Esim. Riika-Vilna matka n. 300 km maksaa halvimmillaan 10 euroa.

Niin, siinä Tallinnan bussissa alkoi hermostuttaa, kun oli aika laiskanoloinen kuski. Aikataulusta oltiin myöhässä ja tupakkataukoja vain pidettiin. Tallinnan linja-autoasemalla olisi pitänyt olla 16.15, mutta oltiin vasta lähempänä puolta. Eihän siinä mitään, mutta kun terminaalissa pitäisi olla viimeistään 16.45 ja laiva lähtee 17.00. Ja kun terminaaliin ei ollut muita menijöitä, kuski tuli epäluuloisena katsomaan lippua ja lopulta suostui ajamaan - tupakan jälkeen. Kaikki liikennevalot oli vileä punaisella ja iltapäiväruuhka pahimmillaan. No, terminaalissa oltiin 16.43 ja juostahan siinä piti varmuuden vuoksi. Jos ei olisi ehditty, niin olisi kuski kuullut perkeleitä ja internetissä olisi alkanut melkoinen jälkipyykki. Kerkisin jo suunnitella vaikka minkälaiset strategiat, harmi vain ettei niitä nyt tarvinnut käyttää.

Laivassa olikin leppoisaa ja Helsingissä oltiin 20.40. Siitä vielä kahdella bussilla Espooseen, jossa nukkumaan pääsi lopulta puoliltaöin. Ja aamulla oli herätys viideltä että ehti klo seitsemän pendolinoon ja Lieksaan. Mutta eihän tuo väsytä paljonkaan.

Ilta-Sanomissa oli ollut juttua niistä Ryanairin sentin lennoista, että ovat muka harhaanjohtavaa mainontaa. Nyt on kyllä niin että toimittaja ja kuluttajaneuvoja ovat väärässä. Ensinnäkin he puhuvat euron lennoista, joka voikin olla tarjous loppupaikoille. Ja jos lentoa tilatessa painaa aina vain seuraava eikä lue esim. mitä kohtia on valmiiksi rastitettu, tuleehan sitä hintaa. Pitää ottaa itse ruksit pois jokaisesta lisäpalveluja tuovasta ehdotuksesta. Ja ei pidä ottaa menopaluuta, ei niitä paluulentoja saa sentillä joka päivälle. Mutta niitäkin löytyy, kun jaksaa etsiä. Kun varailin lentoja, palvelimet olivat niin tukossa ettei joka varaus näyttänyt onnistuvan. Kuitenkin tililtä laskutettiin se 1 sentti. Luulin, jo että olivat menneet sentit hukkaan, mutta mitä vielä. Nyt kun ne ovat saaneet palvelimensa viestit purettua, sähköpostiin ilmestyi kaikki varaukset (tai siis ostokset) ok. Ja sitten vielä kun olin vahingossa buukannut kaksi kertaa saman paikan, tuli sieltä kohtelias viesti, että koska olivat laskuttaneet molemmista, palauttavat sen toisen sentin tililleni 5 - 7 päivän kuluessa.

Kokonaisuutena reissu onnistui erittäinkin hyvin. Varmaan myös siksi ettei alkoholilla ollut nyt osuutta asioihin. Nuo valokuvat eivät kyllä ole onnistuneet yhtä hyvin. Tummilta ne tällä omalla koneellakin näyttävät. Mutta korjailen niitä jahka ehdin. Adobe Photoshop Elements on hyvä ohjelma. Ja IrfanViewillä saa helpoimmin tehtyä pikkumuutokset.

Kiitos kun jaksoit seurata reissua, uutta tarinaa ja kuvia toivottavasti tulee n. kuukauden päästä. En tosin vielä tiedä, mistä päin...

Ei kommentteja: