perjantai 26. syyskuuta 2008

Suunnitelma

Kesä meni Lieksan penkeillä lepäillessä, joten taas on pakko päästä maailman markkinoille, toreille ja turuille. Huomenaamuna hyppään Transitiin (huom. ei poliisin), joka vie Hämeenlinnaan. Sieltä todennäköisesti bussilla Tampereen Pirkkalan kentälle ja illalla Ryanairin koneella Riikaan. Riiassa yövyn Riga Hostellissa ja sunnuntaina ajattelin käydä Bauskan kaupungissa automuseossa sekä Rundalen palatsissa. Itse Riikaanhan tutustuin jo toukokuussa Laatuherkkujen retkellä. Sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna sitten Liettuan puolelle Vilnaan ja siellä Filaretais Hostelliin. Pitäisi olla siisti paikka ja edullinenkin. Ehkä tiistaina sitten retki maaseudulle Ristikukkulalle. Se on ainakin videon perusteella vaikuttava paikka. Ihmiset ovat kantaneet sinne kaikenlaisia ristejä jo 1300-luvulta lähtien. Neuvostoaikaan se jyrättiin aina maan tasalle, mutta kansa toi uusia ristejä. Nyt siellä on yli 40 000 erilaista ristiä riipuksista aina monen metrin korkusiin saakka yhdessä läjässä.

Kaikki edellä kuvattu tapahtuu kyllä säävarauksella. Eli jos vettä tulee paljon, voi olla että palaan jo parin päivän päästä. Muutoin paluumatkaa ajattelin keskiviikoksi tai torstaiksi. Ostin huuto.netistä Eckerölinen lahjakortin viitosella, sillä pääsen siis Tallinnasta Helsinkiin. Vilnasta Tallinnaan menee bussilla yksi päivä.

Tätä päiväkirjaa pidän ajan tasalla mahdollisuuksien mukaan. Joka hostellista löytyy kyllä jo internet, mutta sillä voi olla muitakin käyttäjiä. Valokuvia otan tietysti myös ja laitan aina tarinan mausteeksi. Kommentteja voit lähettää suoraan tähän blogiin tai sitten sähköpostiin timonenko@yahoo.com . Huomenillalla en ehdi kirjoittamaan, mutta sunnuntaina jo toivottavasti.

Ei kommentteja: